Nikola Tre: Waterstoftruck voor Europa

Vanwege grote belangstelling van Europese klanten voor de Nikola One, die natuurlijk niet aan de eisen hier voldoet, komt Nikola ineens met de Nikola Tre. Nikola zegt dat dit de eerste waterstoftruck voor Europa wordt uitgerust met hoogwaardige besturing, remsysteem, 800 Volt gelijkstroom accu's en 120 kW brandstofcel alsmede Level 5 , dus volledig autonome techniek, die de chauffeur overbodig maakt. Nikola voegt toe dat de productie van de nieuwe Nikola rond dezelfde tijd begint als de Nikola One, dus rond 2022, 2023.

De Nikola Tre heeft 500 - 1000 pk en de koper kan kiezen uit een 6x4 of een 6x2 chassis voor deze trekker, die een actieradius heeft van 500 tot 1200 km. Nikola benadrukt dat de Tre voldoet aan de Europese eisen met betrekking tot maten en gewichten.

Noorwegen

Volgend jaar beginnen de eerste tests in Noorwegen, zegt Nikola en bekeken wordt waar in Europa het beste een fabriek kan worden gebouwd. Het bedrijf uit Phoenix werkt samen met Nel Hydrogen uit Oslo voor het realiseren van waterstof tankstations in de VS. Nikola zegt ook in Europa met Nel Hydrogen te willen samenwerken. In 2028 wil Nikola meer dan 700 waterstof tankstations operationeel hebben in de VS en in Canada. Elk station kan volgens Nikola dagelijks 2000 tot 8000 kg waterstof per dag produceren. In Europa zullen de eerste tankstations al in 2022 geopend worden, is de bedoeling. Europa zou dan in 2030 een sluitend netwerk moeten hebben.  

Nikola heeft tot op heden voor elf miljard dollar aan bestellingen van waterstoftrucks in de boeken staan, zegt het bedrijf. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten