Nikola verliest reuzenorder voor 2500 huisvuiltrucks

Nikola krijgt flinke klappen te verduren. Na het gedwongen vertrek van Trevor Milton schroefde GM een intensieve samenwerking en deelneming flink terug. Ook Bosch verkleinde zijn aandeel in Nikola. Nu blijkt dat Republic Services een order van 2500 elektrische huisvuiltrucks annuleert.

Afgelopen augustus verbaasde Nikola vriend en vijand met de aankondiging dat het Amerikaanse Republic Services, een specialist in huisvuilinzameling, 2500 elektrisch aangedreven huisvuiltrucks bestelde en dat het een optie nam op nog eens 2500. Redenen waarom de deal niet doorgaat zijn dat het veel langer duurt om een geschikte elektrische truck te ontwikkelen voor deze toepassing dan partijen aanvankelijk dachten. Daardoor wordt het project ook een stuk duurder, aldus Nikola.

Na dit bericht verloor het aandeel Nikola op beurzen zo’n 12%. Eerder, in augustus, toen de order werd verkondigd, steeg het aandeel Nikola nog met 22%. Nikola-topman Mark Russell spreekt van een beslissing van Republic Services die hij respecteert en dat het Republic Services wil blijven helpen bij het vergroenen en verduurzamen van zijn werk.   

Nikola Tre: 2021

Nikola herhaalt dat het in het nieuwe jaar wil beginnen met het uitleveren van de eerste Nikola Tre elektrisch aangedreven trucks op basis van de Iveco S-Way. Komend jaar verwacht het bedrijf ook zijn eerste waterstof tankstation te openen.

DEEL HET