Nikola-topman zegt met Hyundai te willen samenwerken

De Amerikaanse start-up op het gebied van elektrische trucks Nikola zegt dat het open staat voor een samenwerking met Hyundai, dat ook aan trucks werkt met soortgelijke techniek.

Twee eerdere verzoeken van dezelfde strekking aan Hyundai, werden door de Koreaanse autofabrikant afgewezen, aldus topman Trevor Milton van Nikola in een interview met een Koreaanse krant.

Een onofficiële zegsman bekend met Hyundai zegt in een reactie dat er geen officieel aanbod is gedaan door Nikola waar Hyundai over na zou kunnen denken. “Hyundai wil zeker waterstof-gerelateerde aandrijvingen verkopen aan andere partijen, mar Nikola zou maar zo een concurrent van Hyundai kunnen worden op het gebied van bedrijfswagens en trucks”, aldus Hyundai, dat toevoegt: “Het zou een gecompliceerde relatie worden.”

Hyundai zelf onthoudt zich van commentaar. De Koreanen hebben de eerste tien waterstoftrucks geleverd in Zwitserland. Nikola hoopt volgend jaar een batterij-elektrische truck te kunnen aanbieden en een waterstof-variant met een veel grotere actieradius in 2023. Hyundai heeft op waterstofgebied al samengewerkt met Audi.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten