Nissan breidt vernieuwd bestelauto-aanbod uit

Nissan zet een nieuwe stap met zijn strategie voor lichte bedrijfswagens en onthult een vernieuwd en hernoemd aanbod dat bestaat uit de Interstar, de Primastar en de nieuwe Townstar.

Met deze drie modellen brengt Nissan eenheid in zijn aanbod van lichte bedrijfswagens voor Europa. Dit modellenaanbod biedt zakelijke klanten, de basis van de strategie voor lichte bedrijfswagens, de gewenste mobiliteit.

De NV400 is omgedoopt tot Interstar en met dit model zorgt Nissan voor een sterkere aanwezigheid in het segment van de grote bestelbussen. De scherper gelijnde NV300 krijgt de naam Primastar en is de middelgrote optie, terwijl Nissan het segment van de compacte bestelbussen bedient met de volledig nieuwe Townstar. Nog steeds worden deze modellen gevoerd met duidelijke invloeden van Renault.

Het Nissan NEXT-transformatieplan is de vrucht van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Het zorgt volgens Nissan voor concurrentievoordelen die het mogelijk maken om het marktaandeel in Europa in de loop naar 2025 te vergroten.

Marktperspectief

E-commerce blijft zich verder ontwikkelen, de verstedelijking neemt toe en het ondernemerschap wordt steeds populairder. Bedrijven moeten rekening houden met veranderende regelgeving op gebied van mobiliteit en een sterkere focus op duurzaamheid. Een volledig elektrische versie van de nieuwe Townstar volgt de destijds nog baanbrekende e-NV200 op, een van de eerste elektrische bedrijfswagens in massaproductie. De nieuwe Townstar wordt in de Renault-fabriek in Maubeuge (Noord-Frankrijk) gebouwd op het CMF-CD-platform.

De vernieuwde Primastar onderscheidt zich volgens Nissan met een scherp en dynamisch design, dankzij de nieuwe in elkaar grijpende grille, LED-koplampen en (optionele) lichtmetalen 17-inchwielen. Ook is hij voorzien van nieuwe Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) die het comfort en de veiligheid verder verbeteren. Bijvoorbeeld met Blind Spot Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control en Intelligent Emergency Braking.

De middelgrote Primastar beschikt met de reeks motoren die voldoen aan de Euro 6d-emissienorm over meer vermogen. Daarmee profiteren klanten van de nieuwste lage-emissie-aandrijftechnologie, met zowel handgeschakelde als automatische transmissies met dubbele koppeling. Een elektrische versie hiervan laat nog op zich wachten.

Nissan blijft zich naar eigen zeggen inzetten om bedrijven te helpen om toekomstbestendig te worden. Daarom wordt ieder model van het vernieuwde aanbod voor extra gemoedsrust geleverd met een in heel Europa geldige vijf jaar garantie.

Elektrificatie zal in de markt van lichte bedrijfswagens een steeds grotere rol gaan spelen, schrijft Nissan tot slot.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten