Officiële beelden nieuwe VW Crafter

Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe Volkswagen Crafter. Deze wordt door VW geïntroduceerd tijdens de thuiswedstrijd,  de IAA in Hannover. Deze nieuwe Crafter is voor honderd procent een Volkswagen, gebouwd in een gloednieuwe fabriek, die Volkswagen voor de gelegenheid in Polen uit de grond heeft gestampt. De eerdere Crafter-generaties deelden hun carrosserie met de Mercedes Sprinter.

Maar de liefde met Mercedes is voorbij, de Duitsers delen nu hun techniek met Renault, dus staat VW er alleen voor. De nieuwe Crafter biedt ruime keuze uit carrosseriematen, aandrijvingen en motorvermogens. Er komen vier carrosserievarianten, drie lengte- en drie hoogteversies. Klanten kunnen kiezen uit voor- of achterwielaandrijving. Ook komt er een versie met vierwielaandrijving. VW levert ook 'een' acht traps automaat. Naar alle waarschijnlijkheid is de achtbak van ZF, die we eerder al bij de Iveco Daily zagen en bij tal van duurdere personenwagens. Het zou erop duiden dat VW bij de Crafter niet kiest voor de eigen DSG-systemen.  De Crafter krijgt een vier cilinder twee liter motor. Er zijn varianten te krijgen uiteenlopend van 102 tot 177 pk.

Op het gebied van assistentiesystemen zet de nieuwe Crafter volgens VW nieuwe maatstaven binnen het segment voor grote bestelwagens. Mede dankzij een elektromechanisch stuursysteem dat voor het eerst in deze klasse wordt toegepast, biedt de Crafter de keuze uit een groot aantal actieve rijassistentiesystemen, waaronder ESP met trailerstabilisatie, Adaptive Cruise Control, Multi Collision Brake, een zijwindassistent, en Trailer Assist. Ook op het gebied van passieve veiligheid is het aanbod volgens VW groot, met onder andere voor-, zij- en hoofdairbags voor de bestuurder en passagiers. Daarnaast is een uitgebreide reeks assistentiesystemen beschikbaar waaronder een achteruitrijcamera, Park Distance Control en Rear Traffic Alert. LED-koplampen, bochtverlichting en Light Assist garanderen volgens VW ook ’s nachts het beste zicht. Tevens wordt de Crafter leverbaar met online diensten die zijn toegespitst op de specifieke behoeften van klanten. 

DEEL HET