Ook Scania richt bedrijf op voor laadoplossingen

Daags nadat Daimler Truck bekend maakte al zijn laadoplossingen te bundelen onder de naam TruckCharge komt Scania met soortgelijk nieuws. Het nieuwe bedrijf van de Zweden heet Erinion en heeft grootse plannen.

Het verkopen van elektrische vrachtwagens is niet voldoende: zonder goede laadoplossingen is de klant nergens. Voor truckfabrikanten is het dus noodzaak zich op deze nieuwe markt te begeven. Samen met de elektrische vrachtwagens moeten ze advies en laadoplossingen bieden. Na Mercedes-Benz richt nu dus ook Scania hier een speciaal bedrijf voor op, zodat alles wat met opladen en laadinfrastructuur te maken heeft, gebundeld is.

Erinion specialiseert zich in particuliere en semi-openbare laadoplossingen, dus degene die bij bedrijven op eigen terrein staan. Het bedrijf wil maar liefst 40.000 laadpunten installeren bij klanten. Daarnaast wil Erinion klanten bijstaan om de beste laadoplossingen te vinden. Hiermee kunnen klanten veel kosten besparen en hun elektrische truck eerder terugverdienen.

Met de oprichting heeft Scania als doel de elektrificatie van het transport te versnellen. Dat is nodig, omdat Scania heeft beloofd dat in 2030 de helft van de verkochte vrachtwagens elektrisch is. Erinion richt zich in eerste instantie op zes landen, waaronder Nederland. Net zoals TruckCharge van Daimler is Erinion niet merkgebonden, oftewel klanten hoeven niet per se een elektrische truck van Scania te hebben. Zeker met het oog op gemengde vloten is dit zeer handig.

DEEL HET