Opel Combo op Franse basis

De nieuwe Opel Combo laat zien waar de overname van Opel door PSA (Peugeot en Citroën) toe leidt. De nieuwe Combo is gebaseerd op de tweeling Citroën Berlingo en Peugeot Partner. De Combo krijgt wel typische extra's, die alleen bij Opel horen.

Net als bij zijn nieuwe Franse zusjes, kan de Combo, op de foto overigens de 'Tour' versie, voor geel kenteken, in een kortere (4,40m) of langere (4,75m) versie besteld worden. Zaken die de veiligheid verhogen, zijn onder meer Vermoeidheidsassistent, Achteruitrijcamera panoramisch 180°, een Head-up display en IntelliGrip, een tractie controle systeem dat de Combo leent van de Opel Grandland X. Comfort krijgt in dit segment een nieuwe dimensie dankzij features als verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar en met leder bekleed stuurwiel. Een nieuwe optie die beschikbaar komt is Advanced Park Assist II (inclusief parkeersensoren voor en achter). Dit systeem waarschuwt de bestuurder onder meer voor obstakels rondom bij scherpe bochten met lage snelheid.

De Opel Combo mag tot 1.500 kg aan aanhangwagengewicht trekken. In combinatie met een trekhaak heeft hij Trailer Stability Control (TSC) standaard. Dit systeem is een extra functie om met behulp van het ESP slingerbewegingen van de aanhanger te onderdrukken. Het systeem kan tevens ingrijpen door gas terug te nemen en zelfs te remmen om auto en aanhanger te stabiliseren.

Er is keuze uit benzine- en dieselmotoren die we al kennen van de  Berlingo en de Partner, beide met directe injectie en turbo. De krachtbronnen combineren rijplezier met brandstofeconomie. Ze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak. Optioneel is een achttrapsautomaat beschikbaar. De bestelautoversie komt in het najaar. 

DEEL HET