PostNL gaat voor groengas

PostNL vervangt het komende jaar 400 bestelauto's met en dieselmotor voor een exemplaar dat op groengas gaat rijden.  Volgens het bedrijf hebben zulke bestelauto's 'vrijwel geen CO2-uitstoot en een zeer lage uitstoot van fijnstof.

‘Op het moment dat een dieselwagen aan vervanging toe is, vervangen we die door een op groen gas. Samen met de ruim 140 'groene' bestelwagens die al rondrijden komt het totaal op minimaal 550 auto’s’, aldus Albert Rodenboog, directielid en voorzitter van de duurzaamheidscouncil van PostNL. Een op de vijf groengas auto’s in Nederland is straks een PostNL-auto, aldus het bedrijf. PostNL beraadt zich nog op het netwerk van tankstations, want hoewel dit in Nederland aanwezig is, bestaat de kans dat dit toch een probleem wordt. 

Het aanschaffen van de bestelwagens past in de aanpak van PostNL om steeds groener te bezorgen. PostNL zet doorlopend stappen om het bedrijf duurzamer te maken. Onder de noemer Natuurlijk PostNL vervangt het bedrijf auto’s en plaatst zonnepanelen op de daken van de pakketsorteercentra. Bestelwagens rijden de meest slimme routes voor de bezorging. En wagens zijn optimaal beladen zodat zo min mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd, aldus PostNL.  

DEEL HET