Problemen bij Hyzon Motors

Binnenkort zou Hyzon Motors, de start-up die in Europa een joint-venture met Holthausen heeft, nieuwe kwartaalcijfers bekend moeten maken. Uit een verklaring op de website blijkt dat Hyzon Motors publicatie van cijfers moet uitstellen.

In de eerste plaats gaat het om het verzamelen van de juiste gegevens in China, waar het bedrijf ook is gevestigd. Ten tweede zijn er ‘operationele onregelmatigheden’ geconstateerd bij Hyzon Motors Europe B.V., het bedrijf waarin Hyzon met de Groningse familie Holthausen samenwerkt. De Raad van Bestuur van Hyzon heeft een derde partij in de arm genomen om het bestuur te assisteren met het ‘heroverwegen van Hyzon’s globale strategie en activiteiten’.

Dat klinkt niet al te gunstig voor de Europese joint-venture, waarvan natuurlijk al opviel dat in principe verkochte waterstof-elektrische voertuigen maar niet geleverd worden.  

Hyzon zegt de zaken uiterst serieus te nemen en heeft zich omringd met accountants en advocaten. “Het heeft daarom nu niet zo veel zin om financiële resultaten te communiceren”, aldus het bedrijf.

DEEL HET