Recordaantal elektrische vrachtwagens in maart

Afgelopen maand zijn er maar liefst 52 nieuwe elektrische vrachtwagens geregistreerd. Dit is een record dat alleen gedeeld wordt met januari 2023. Opvallend is het aandeel Chinese vrachtwagens in dit aantal.

Met de 52 nieuwe elektrische vrachtwagens in maart komt de teller voor dit jaar op 129 stuks. Hiermee zit het goed op koers om het totaalaantal van 408 stuks in heel 2023 voorbij te streven. In totaal rijden er in Nederland ondertussen bijna duizend volledig elektrische vrachtwagens rond.

Zoals we gewend zijn, is Volvo koploper bij elektrische vrachtwagens. In maart waren 25 van de geregistreerde exemplaren van dit merk, dus bij de helft. Ook Mercedes-Benz deed aardig zaken met acht stuks. Verder tellen we vier DAFs, drie Renaults en twee Scania’s. Opvallend is het aandeel van BYD. Dit Chinese merk mocht maar liefst negen vrachtwagens registreren, waarmee ze op de twee plek belanden. Onder andere bij Technische Unie kwam een BYD in dienst. Het gaat hier waarschijnlijk in alle gevallen om de BYD ETM6, die maximaal 7,5 ton mag wegen.

Gebaseerd op data van Robert Gunsing / Mobilyze

DEEL HET