Renault Master nu met Euro-6

De nieuwe Renault Master is voortaan beschikbaar met een Euro-6 krachtbron. Met zijn maximaal toegelaten massa van 2,8 tot 4,5 ton, motoren van 110 tot 170 pk en specifieke uitrustingspakketten behoudt het Master-gamma zijn veelzijdige karakter om perfect in te spelen op de eisen van diverse sectoren.

Renault maakt gebruik van een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) om aan de strenge emissie eisen te voldoen. Die technologie gebruikt Renault Trucks al sinds 2009 op alle zware bedrijfswagens en wordt dan ook perfect beheerst. Het SRC-systeem maakt gebruikt van Adblue® en door deze injectie in de uitlaatgassen zorgt de katalysator er voor dat de vervuilende uitstoot aanzienlijk wordt teruggedrongen. Het Adblue®-reservoir van de Renault Master heeft een inhoud van 22 liter en een actieradius tot 12.000 kilometer. Om verwarring bij het tanken te voorkomen, bevindt dit reservoir zich aan de andere kant dan die van de dieseltank.

Dit nieuwe Master-gamma, dat verkrijgbaar is in versies van 2,8 tot 4,5 ton en met motoren van 110 tot 170 pk, heeft een dubbele homologatie (Euro 6 Light Duty en Euro VI Heavy Duty), zodat ze ook geschikt zijn voor zware carrosserie opbouw zoals bijvoorbeeld een hoogwerker. Renault Trucks levert daarnaast ook complete carrosserieën af fabriek zoals een open- of gesloten laadbak of een kipper.

Om het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder terug te dringen en de prestaties van de wagen te verbeteren, is de Renault Master uitgerust met het Eco Mode-systeem, dat het motorkoppel reduceert om het brandstofverbruik te beperken, en het Stop&Start-systeem dat de motor automatisch afzet wanneer het voertuig stopt voor een verkeerslicht. Hij beschikt ook over de bi-turbotechnologie die een lagedrukturbo en een hogedrukturbo serieel of parallel laat werken om meer koppel te leveren bij lage toerentallen (380 Nm van 1.500 tot 3.000 t/min). Tot slot is de Renault Master uitgerust met het Driver Assist-systeem, dat het ideale schakelmoment aangeeft.

DEEL HET