Renault onthult Master bestelauto op waterstof

Medio volgend jaar komt Renault met de waterstofvariant van de nieuwe Renault Master op de markt. Nog voor het einde van dit jaar wil Renault de Kangoo ZE al met waterstof als energiedrager aanbieden.

De Master Z.E. Hydrogen heeft volgens Renault een drie keer zo grote actieradius als de Master Z.E.: 350 tegenover 120 km*. Renault biedt de Master Z.E. Hydrogen aan als bestelauto in twee lengtematen en als chassis-cabine. Hij is voorzien van twee waterstoftanks, die onder de auto zijn gemonteerd. Dat vergroot de bruikbaarheid van de auto zonder dat dat ten koste gaat van het laadvolume van 10 m3. De gewichtstoename door de waterstofinstallatie is een bescheiden 200 kg.

Renault introduceert eind 2019 al de Kangoo Z.E. Hydrogen. Die biedt met 370 km* in de praktijk de grootste actieradius van alle elektrische bestelauto’s op de markt. De actieradius van de Kangoo Z.E. Hydrogen is in de praktijk twee keer zo groot als die van de Kangoo Z.E. Dat is te danken aan de waterstof-brandstofcel. Die verwarmt tevens bij lage temperaturen het interieur en voorkomt dat de actieradius kleiner wordt naarmate de temperatuur daalt, aldus Renault.

Het laadvolume van de Renault Kangoo Z.E. Hydrogen bedraagt 3,9 m3 en de waterstofinstallatie voegt volgens de fabrikant slechts 110 kg toe aan het gewicht van de auto. Prijzen volgen in een later stadium.

*Genoemde actieradii zijn onder voorbehoud, het zijn nog geen WLTP-cijfers.

DEEL HET