Renault ZOE als compacte koeriersauto

De elektrische Renault ZOE is nu voor € 1.049,- excl. BTW om te bouwen naar een Renault ZOE Cargo. De ombouw gebeurt achteraf en is mogelijk vanaf het uitrustingsniveau Zen (prijzen vanaf € 35.190,- inclusief batterijkoop), aldus Renault.

De achterbank en de gordels worden vervangen door een bagagevloer en een kopschot inclusief een scheidingsrek. Hierdoor ontstaat een afgesloten laadruimte met een inhoud van 1 m3 – volgens Renault ideaal voor de emissievrije levering van goederen in stadscentra. Het ZOE Cargo-ombouwpakket kan bij elke Renault dealer besteld en gemonteerd worden. De ombouw naar Cargo is ook mogelijk voor een bestaande ZOE en kan desgewenst weer geheel ongedaan worden gemaakt om de auto terug in originele staat te brengen.

De Renault ZOE Cargo is het kleine alternatief naast de bestaande, 100% elektrische bedrijfswagens van Renault en volgens het merk het antwoord op de snel veranderende, stedelijke mobiliteit. Het compacte model is wendbaar en eenvoudig te parkeren in drukke stadscentra. Tegelijkertijd is de ZOE Cargo geschikt voor het afleggen van lange afstanden dankzij de actieradius van 395 km (WLTP)2) en de unieke Caméleón-lader.

Met de Caméleón-lader kan altijd op het maximaal beschikbare vermogen van het laadpunt worden geladen, tot een snelheid van 22 kW. Hiermee kan de 52 kWh-batterij van de Renault ZOE (Cargo) bij een publiek laadpunt tot drie keer sneller worden opgeladen dan bij de concurrentie3, zegt Renault. Bij snellaadstations die langs de snelweg te vinden zijn, is het mogelijk om de batterij met 50 kW te laden, goed voor een rijbereik van circa 150 km in 30 minuten.

Inmiddels hebben meerdere zelfstandig ondernemers, bedrijven en gemeenten gekozen voor de Renault ZOE Cargo, zoals beveiligingsbedrijven, onderhouds- en storingsdiensten en apotheken, zegt Renault.

DEEL HET