Reuzenorder Mercedes Sprinter in VS

Mercedes-Benz luisterde de uitbreiding van een bestaande fabriek in North Charleston in de VS op met de bekendmaking van een reuzenorder van internetgigant Amazon. Dit bedrijf bestelde 20.000 nieuwe Sprinter bestelauto's.

 Dit is zo'n beetje de gehele jaarproductie van Mercedes in de VS. Vorig jaar verkocht Mercedes onder de merknamen Mercedes en Freightliner iets meer dan 27.000 bestelauto's van dit type. Amazon gaat ze inzetten voor het bezorgen van op internet aangeschafte goederen.  Ze worden geleast aan bedrijven die in opdracht van Amazon de bezorgklussen doen.

De order komt op een moment dat Daimler de fabriek in South Carolina flink heeft uitgebreid. Dit is een gevolg van de gestegen vraag naar dit type bestelauto, zegt Mercedes. De VS is voor Mercedes de een na grootste afzetmarkt van de Sprinter, aldus Daimler, dat in de fabriek een half miljard investeerde. Daarmee komt de capaciteit op 40.000 stuks per jaar, waar 1300 man aan werkt, geassisteerd door 182 robots.

Op de foto het vorige model, alle Sprinters voor Amazon zullen van het eerder dit jaar geïntroduceerde nieuwe model zijn. 

DEEL HET