Rolande opent 8e Duitse Bio-LNG-station na Bayreuth

Rolande heeft een nieuw LNG-tankstation geopend in Himmelkron nabij Bayreuth. Dit tankstation heeft twee pompen waar vrachtwagenchauffeurs Bio-LNG kunnen tanken om zo hun CO2-uitstoot kunnen reduceren. Het station is zeer strategisch gelegen op een belangrijke route voor Noord-Zuid goederentransport van Scandinavië naar de Middellandse Zee. De opening van deze locatie (Frankenring 4b) langs de Autobahn 9 tussen München en Berlijn betekent een belangrijke uitbreiding van het openbare netwerk van LNG-stations van Rolande in Duitsland.

Het zojuist geopende tankstation is het achtste Bio-LNG-station van Rolande in Duitsland. Zoals bij eerdere locaties heeft Rolande het bedrijfsterrein gehuurd van International Diesel Service (IDS), een Europese aanbieder van tankpassen en brandstof. Het openbare zelfbedieningsstation in het Beierse Himmelkron is 24/7 geopend en vervult een sleutelrol bij het op de kaart zetten van Bio-LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met zijn grote entree en uitgang is het tankstation ideaal geschikt voor zware vrachtwagens. Dit maakt het makkelijker voor klanten om brandstof te tanken. De futuristische architectuur is speciaal aangepast aan de functionele eisen van Bio-LNG-trucks. De tankstations van Rolande nemen een belangrijke rol in binnen het bestaande Duitse LNG-netwerk, dat volgens het Duitse energieagentschap DENA momenteel 157 publieke tankstations telt. Rolande is daarnaast strategische partner voor CO2-reductie in het zware wegtransport. 

Met de opening van het tankstation in Himmelkron boekt de aanbieder van Bio-LNG belangrijke vooruitgang met het opzetten van een pan-Europees Bio-LNG-netwerk. Het bedrijf heeft in Nederland en België al een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd. Het plan is om in Duitsland nog meer locaties te openen. Om de beschikbaarheid van LNG en Bio-LNG voor transportbedrijven te optimaliseren investeert Rolande voortdurend in nieuwe tankstations in België, Duitsland en Nederland. 

“Bio-LNG is de perfecte brandstof voor zware vrachtwagens. Het draagt bij aan een besparing van de CO2-uitstoot tot 100 procent ten opzichte van diesel, en alle gebruikte grondstoffen zijn volledig traceerbaar”, zegt Jolon van der Schuit, CEO van Bio-LNG-pionier Rolande. “Bio-LNG biedt daarnaast tal van andere voordelen. Het wordt gewonnen op basis van lokale afvalstromen en draagt daarmee bij aan de circulaire economie. De actieradius is vergelijkbaar met die van traditionele brandstoffen en de korte tankbeurten maken een efficiënte afhandeling van dagelijkse transporttaken mogelijk.” 

Over Rolande 

Rolande B.V. is jouw partner op weg naar zero-emissie: een pionier, koploper en kennispartner op het gebied van verduurzaming van het wegtransport. De focus ligt op de inzet van Bio-LNG, omdat dat momenteel wordt gezien als hét duurzame alternatief voor diesel in het wegtransport dat al beschikbaar is met een landelijk netwerk van Bio-LNG tankstations. Daarnaast zit Rolande bovenop de ontwikkeling en opschaling van andere duurzame innovaties. Op het hoofdkantoor in Tilburg werken 30 mensen vol passie en energie aan een schonere wereld. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van Bio-LNG-tankstations in Europa. Dat telt inmiddels 26 eigen stations in Nederland, België en Duitsland, met daarnaast een groot netwerk van partnerstations waar klanten met een Rolande-pas kunnen tanken. 

Over Bio-LNG 

Bio-LNG staat voor Biologisch Liquefied Natural Gas. Het gas wordt geproduceerd uit organische afvalstromen, bijvoorbeeld van huishoudens en landbouwbedrijven, en vloeibaar gemaakt. Bio-LNG is een circulair product en 100% fossielvrij. Vrachtwagens die op Bio-LNG rijden zijn stiller en hebben een lagere uitstoot van fijnstof en stikstof. De CO2-uitstoot is minimaal en in sommige gevallen zelfs CO2-neutraal. 

DEEL HET