Rolande opent LNG tankstation in Veghel

Bij de nieuw in gebruik genomen Truckstop Veghel, op bedrijventerrein Doornhoek, kan er naast Diesel ook LNG (vloeibaar aardgas) getankt worden. Het LNG tankstation is gerealiseerd door Rolande LNG BV.

De realisatie van het LNG-tankstation in Veghel wordt ondersteund door de Europese Commissie en is onderdeel van het project “LNG4Haul” dat Rolande LNG in 2015 uitvoert. Dit project omvat de realisatie van 5 LNG-tankstations in Utrecht (geopend medio oktober), Veghel, Geldermalsen, Heteren en Nieuwegein. Daarnaast worden 75 nieuwe LNG-trucks ingezet bij diverse transportbedrijven en wordt waardevolle data verzameld. Rolande LNG BV ontvangt voor dit project subsidie van de Europese Commissie in het programma “TEN-T”, het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk.

Truckstop Veghel is tot stand gebracht door een samenwerking tussen Van den Broek Olie, Rolande LNG BV en hoofdaannemer Hamer. De locatie, Doornhoek 4115 te Veghel, is strategisch gekozen in de regio Oost-Brabant. In deze regio zijn veel transportondernemingen gevestigd en vinden veel regionale en (inter-)nationale transportbewegingen plaats. Door de komst van het LNG-tankstation in Veghel is er nu de mogelijkheid om het transport in deze regio te verduurzamen en daarmee bij te dragen aan het verbeteren van de leefomgeving. Vanaf de opening zullen er direct dagelijks 25 trucks van LNG worden voorzien.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten