Rolande opent vijfde LNG tankstation

Onlangs is het vijfde LNG tankstation van Rolande geopend in Geldermalsen. Dit station is tot stand gekomen door De Ketensamenwerking LBG Rivierenland: een consortium van Rolande LNG, Gebiedscoöperatie Rivierenland, Stout groep en Logistic Hotspot Rivierenland. Deze partijen werken samen in het project 'Brandstoftransitie bio-LNG’.

Tot 1 juli geeft de Regio Rivierenland  extra subsidie aanschaf LNG trucks, die zowel voelbaar is voor de vervoerder bij koop als bij lease. Het tankstation in Geldermalsen bevindt zich op een logistiek knooppunt, waarvan de verwachting is, dat dit straks ook trucks van andere bedrijven kan bedienen dan alleen degenen die nu voor Albert Heijn rijden. 

Iveco, een van de twee fabrikanten van trucks die op LNG kunnen rijden, lichtte verder een tipje van de sluier op over een nieuwe Iveco LNG truck die halverwege juni op de markt komt. De details van de truck staan nog onder embargo, maar het is duidelijk dat het over een 2.0 versie gaat. Zeer waarschijnlijk betreft het een variant met meer vermogen, een veelgehoorde vraag van de huidige LNG-klanten van Iveco.

De regio Rivierenland zou graag zien dat er op korte termijn ook grootschalig op bio LNG gereden wordt door trucks. 

DEEL HET