Rotterdams zero-emissie project in de prijzen

In Londen heeft Innocent Drinks twee awards gewonnen voor hun E-truck project. Het transport voor deze sapproducent, uitgevoerd door Breytner en H.N. Post & Zonen, gebeurt namelijk met elektrische vrachtwagens.

Dagelijks vervoeren elektrische DAF CF trekkers met bulkopleggers sinaasappelsap tussen de Rotterdamse Fruithaven en de fabriek van Innocent Drinks. Hierbij zijn zij één van de eerste die volledig emissie-vrij 50-tons bulkwagens inzetten. Een uniek project dus, dat nu is bekroond met twee prestigieuze prijzen.

Pioniers

Tijdens de uitreiking van de CIPS Excellence in Procurement Awards in Londen werd de naam van Innocent Drinks twee keer genoemd. Het bedrijf won de prijs voor het meest duurzame project, maar werd ook uitgeroepen tot beste overall winnaar. Dat is niet zomaar iets: CIPS is het grootste wereldwijde instituut voor inkopers en toeleveranciers.

Het Engelse Innocent Smoothies heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, vandaar dat het transport van het hoofdingrediënt, sinaasappelsap, zeker duurzaam moest gebeuren. Dankzij een joint venture van Breytner en H.N. Post & Zonen rijden er sinds 2021 nu dagelijks vijf elektrische bulkwagens tussen de haven en de fabriek, die de Blender wordt genoemd. Hiermee waren de partijen absolute pioniers, iets dat nu is beloond met twee prijzen.

 

 

DEEL HET