RVO past MIA-Vamil regeling ook toe op elektrische trucks

RVO, Rijksdienst voor Ondernemers, heeft de MIA/Vamil-regeling voor 2022 gepubliceerd. Nieuw op de Milieulijst 2022 is een vrachtwagen die rijdt op een mengsel van waterstof en diesel, en een elektrisch voertuig voor het vervoeren van containers en trailers op een bedrijfsterrein. Dat meldt de RAI Vereniging.

In 2022 biedt de MIA\Vamil-regeling geen belastingvoordeel meer voor elektrische personenauto’s omdat deze inmiddels gangbaar zijn geworden en daarom geen ondersteuning meer nodig hebben, meldt RVO. Voor elektrische bedrijfswagens is de Milieulijst op een aantal punten uitgebreid.

Bestelauto’s blijven

Andere elektrische voertuigen, zoals bijvoorbeeld bestelauto’s, blijven ook op de Milieulijst. Zo geldt voor een e-besteller een  milieu investeringsaftrek van 45 procent (over de eerste 11.000 euro geldt de regeling niet).

Nieuw op de Milieulijst 2022 is een vrachtwagen die rijdt op een mengsel van waterstof en diesel, en een elektrisch voertuig voor het vervoeren van containers en trailers op een bedrijfsterrein. Elektrische snor-, brom- en motorfietsen komen niet meer in aanmerking voor de MIA\Vamil, speed-pedelecs wel.

In totaal is er komend jaar 169 miljoen euro beschikbaar voor de MIA/Vamil.

Klik hier voor de volledige lijst die dit jaar geldt.

 

DEEL HET