Samenwerking 2getthere en Benteler Services

Benteler Engineering Services, engineering partner voor de volledige product cyclus, en 2getthere, ontwikkelaar van innovatieve vervoer systemen, hebben hun samenwerking voor de ontwikkeling van 2getthere’s geautomatiseerde ‘People Mover’ toepassingen bekrachtigd. Gedurende de afgelopen maanden hebben beide bedrijven al samengewerkt aan de engineering van de 3e generatie Group Rapid Transit (GRT) voertuigen.

Alle wielen van het bovengenoemde ‘3e generatie’ voertuig zijn gestuurd. Hierdoor is het mogelijk nauwkeuriger te rijden en krappere bochten te realiseren. Ook is het mogelijk te ‘krabben’ (zijwaarts rijden), waardoor het mogelijk wordt de opstelplek bij de stations te verkleinen en nieuwe stations-indelingen te ondersteunen. Het voertuig is volledig bi-directioneel waardoor een keerlus aan het einde van het traject niet meer noodzakelijk is. De inpassing binnen de stedelijke omgeving wordt daardoor vereenvoudigd. Het systeem is in staat om 5,000 personen per uur per richting te vervoeren. Daarmee vormt het een betaalbaar alternatief voor traditionele, zwaardere Automated People Mover systemen. De nieuwe generatie wordt ontwikkeld om in de toekomst ook een hogere maximale snelheid te kunnen bieden. Benteler Engineering Services is verantwoordelijk voor de engineering van zowel het chassis als de carrosserie van het voertuig. Het intellectuele eigendom is en blijft eigendom van 2getthere. 

Benteler Engineering Services heeft al eerder met 2getthere gewerkt aan de assemblage van de Personal Rapid Transit (PRT) voertuigen die operationeel zijn in Masdar City (VAE). Met technische ervaring binnen de automotive industrie en haar vermogen om kleine serieproducties van auto's te realiseren, is Benteler Engineering Services een aanvulling op de applicatie-, systeem- en software deskundigheid die reeds verzameld zijn binnen 2getthere. Carel van Helsdingen, CEO van 2getthere: "Nu de markt voor geautomatiseerde systemen een snel stijgende groei laat zien met een groot aantal concrete projecten, waren wij op zoek naar een partner die automotive kennis, Duits vakmanschap en Nederlands ondernemerschap samenbrengt. Wij zien dat de combinatie van deze kwaliteiten is vertegenwoordigd binnen Benteler Engineering Services.’

 

Het nieuwe GRT voertuig is reeds aangeboden voor projecten in Azië, het Midden-Oosten en Europa. Alle potentiële klanten zijn lovend over het ontwerp, de technologie en de mogelijkheden.

 

 

DEEL HET