Sanquin breidt vloot uit met zongekoelde trucks

De nieuwer trucks zijn voorzien van een zesversnellings automaat en hebben een motorvermogen van 210 pk. Om te voldoen aan de wens van een stille laadbakconditionering leverde de dealer de trucks met een laadbak van 5,70 meter met achterlaadklep en Sol(c)ar zonnecellen op het complete dak.

Deze zonnepanelen verzorgen de energie voor het koel-/verwarmingssysteem in de bak en doen dat zonder aparte compressor of generator aan de automotor. In voorkomende gevallen voedt ook de dynamo van de motor de separate accu’s van het systeem. Tevens is de  koeling afgevuld met een volledig natuurlijk koudemiddel, waardoor het totale voertuig een milieuvriendelijke en stille oplossing is met lage exploitatiekosten.

De vijf nieuwe DAF’s worden vooral ingezet voor het vervoer van de Bloedbank. Dergelijke transporten vragen een temperatuur in de laadruimte van 2 – 8 graden of 15-25 graden Celsius en deze combinatie kan daar milieuvriendelijk en stil voor zorgen. De slaapcabines zijn noodzakelijk omdat deze trucks ook regelmatig op pad zijn in België, Frankrijk en Finland. Omdat de trucks overal moeten kunnen laden en lossen zijn een compacte afmetingen een kleine draaicirkel van belang. 

  

DEEL HET