Scania plant CO2 bos in Spanje

Tijdens de BedrijfsautoRAI 2015 organiseerde Scania een actie die resulteerde in de aanplant van een compleet Spaans bos.

Tijdens de BedrijfsautoRAI konden bezoekers zich laten fotograferen in het kader van de 12Tree Facebook actie van het Zweedse truckmerk. Voor iedere foto die genomen werd heeft Scania vervolgens een boom laten planten in de buurt van Madrid. In totaal werden dat er maar liefst 485 stuks, met recht een heel bos dus. Overigens betreft het hier slechts de uitbreiding van een compleet CO2 neutraliserend bos van maar liefst 8.787 bomen.

Aan de actie was een prijsvraag verbonden die gewonnen werd door Adenda Blauw en Steven ten Have. Beide werden ze door Scania met een introducé itgenodigd om zelf een boompje op te zetten in Spanje.

Het totale project werd geinitieerd in 2013 door Scania door een overeenkomst met Rivas Vaciamadrid Town Council. Scania beloofde in die overeenkomst dat ze voor iedere in Spanje en Portugal verkochte bus en truck een boom zou planten. Motorheld Ángel Nieto werd opgevoerd om het evenement luister bij te zetten. Hij bedankte bij die gelegenheid Scania voor het vele werk en de investeringen in het project.

Voor Scania is het project One-Two-Tree een vorm van maatschappelijke betrokkenheid. In het eerste jaar werden er meteen al 4.00 bomen geplant in het bos, goed voor een reductie van 4.800 ton CO2 reductie. Daarmee levert Scania op deze wijze een belangrijke bijdrage voor een beter milieu.

Over vijf jaar is het plan om 14.000 bomen te planten die gezamenlijk zullen zorgen voor een CO2 reductie van 16,250 ton aan CO2. Dat getal is geen aanname maar een berekening die gemaakt is door gespecialiseerde wetenschappers.

Voor Steven, Edward, Adenda en Arie betekende de reis naar Spanje een fantastische ervaring met een milieuvriendelijk tintje.

 

DEEL HET