Scania toont realtime emissiontest

Scania heeft vandaag een filmpje vrijgegeven waarin het woord 'Volkswagen' niet wordt genoemd, maar waarvan het geplaagde moederbedrijf van Scania wel de aanleiding is. Scania heeft een bericht en een Youtube-video gepubliceerd waarin het aantoont dat het realtime testen van emissies op de weg, in de trucksector allang gewoon is. Daarmee wil Scania maar aangeven dat het niet overal in het Volkswagen-concern hommeles is wat uitlaatgastesten betreft.

Achter de P360 trekker in deze video hangt een trailer die tjokvol meetapparatuur zit. Het is een van de drie lab-trailers die Scania heeft om te meten of de motoren echt voldoen aan de Euro 6 emissie-eisen, die gemeten moeten worden in praktijk-omstandigheden.

Scania laat een ingenieur uitleg geven:  “Met deze labs kunnen we de emissies testen van ongeveer 50 trucks op jaarbasis. In de meeste gevallen gaat het om trekkers, waar we de trailers achter kunnen hangen. Maar de labs zijn ook bruikbaar voor bakwagens en zelfs voor bussen.” De trailers worden bij inzet van trekkers voorzien van ballast voor een zo reëel mogelijke praktijksituatie. Ook de route die een Scania truck in de praktijk rijdt wordt zoveel mogelijk nagebootst.  “Met de labs testen we minimaal één keer per maand trucks van klanten, om te zien of ze ook na langer gebruik nog voldoen aan de emissie-eisen. Ook gebruiken we de labs voor ontwikkeling van nieuwe producten. We testen ook trucks in onze eigen transportactiviteiten.“ 

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: Scania toont realtime emissiontest