Silent DAF CF400 trekkers voor Brons

Brons Diervoeders uit Voorthuizen heeft twee nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen in de zogenaamde 'Silent' uitvoering. De Euro-6 trucks produceren in de 'Silent-modus' slechts 72 Db(A) en dat is met name voor nachtdistributie een uitkomst.

De 400 pk sterke DAF trucks zijn uitgevoerd met de comfortabele Space Cab cabine met daar onder de compacte Paccar MX11 krachtbron. Door middel van een schakelaar op het dashboard kan de chauffeur de 'Silent' modus inschakelen waarna het motor management het maximale toerental en koppel beperkt. Hierdoor voldoen de trucks aan de strenge PIEK normen voor nachtdistributie.

Naast de beperking van koppel en toerental heeft DAF ook geluids reducerende maatregelen getroffen aan de versnellingsbak.

De DAF trucks zijn verder voorzien van een 9-tons vooras, aslastbewaking, de AsTronic geautomatiseerde versnellingsbak en een pompunit voor het lossen van de bulkopleggers.

De trucks zijn verder uitgevoerd met adaptive cruise control, front- en achterzicht camera's en de DAF Driver Performance Assistant DPA. Deze coacht en ondersteunt de chauffeur voor een zo zuinig mogelijk rijstijl.

DEEL HET