Solar Voyager getest op IJsland

In december rijdt Zaandammer Edwin ter Velde naar het meest onherbergzame stukje aarde: de Zuidpool. Dat doet hij met een uit afvalplastic gemaakte wagen die werkt op zonne-energie. De eerste echte test vond plaats op IJsland waarbij PAX Groep alles rondom het transport van de Solar Voyager regelde.

De test op IJsland was een bijzonder moment. Nooit eerder had de Solar Voyager voet (of wiel) gezet op de sneeuw. Van regen, sneeuw, wind tot zonneschijn, alle elementen heeft de Solar Voyager doorstaan. Kleine tegenslagen zoals het omvallen van de trailer door de wind, het doorbranden van elektronica en uitvallen van de boardcomputer, waren snel opgelost.

Na ongeveer een week is de zending teruggekomen. PAX Integrated Logistics verzorgde de inklaring, PAX Logistiek heeft de lading gelost en NABEK Wegtransporten heeft het bijzondere voertuig tot slot weer teruggebracht naar Amsterdam.

 

De tocht van de Solar Voyager is onderdeel van Clean2Antartica. Een experiment met als doel om nieuwe bouwstenen te vinden die kunnen helpen met de overgang naar een circulaire economie.

NABEK Wegtransporten heeft de Solar Voyager opgehaald in Amsterdam. PAX Logistiek heeft de lading op skids gezet en vastgezet. PAX Integrated Logistics heeft het ATA-carnet opgesteld en de lading verstuurd naar IJsland.

DEEL HET