Spectaculaire, sterke pick-up van Nikola

De Amerikaanse start-up op het gebied van waterstoftrucks Nikola, kondigde deze spectaculair ogende pick-up aan die elektriciteit naar keuze van de klant via een brandstofcel elektriciteit betrekt of via een batterijpakket. In september wil het bedrijf deze pick-up introduceren. Net als bij de Nikola Tre vrachtwagen, zoekt Nikola een partner om deze Badger mee te produceren.

Op waterstof bedraagt de actieradius van de Badger zo’n duizend kilometer. Dat is handig voor klanten die in de Amerikaanse heartland of de Australische outback wonen. Enkel op batterijen haalt de Badger zo’n 500 km tussen twee laadsessies in. Het topvermogen bedraagt dik 900 pk en dat is erg veel voor een pick-up, continu is zo’n 450 pk beschikbaar en dat lijkt heel veel, maar is voor Amerikaanse begrippen keurig netjes. Mooi is dat de Badger een soort Power Take Off heeft van 15 kW als oplaadmogelijkheid voor elektrisch gereedschap, voor verlichting en voor compressoren op bouwplaatsen.

Hellingen tot 50% mogen geen probleem zijn voor deze pick-up van bijna zes meter lang, die ook nog een aanhanger van maximaal 3,5 ton zwaar moet kunnen trekken. De Bagder is uitgerust met Lithium Ion batterijen, goed voor 160 kWh en naar keuze met een 120 kW brandstofcel.

DEEL HET