Streetscooter XL voor DHL

Na de Streetscooter bestelauto is er nu ook de XL versie, op basis van de Ford Transit. De Streetscooter XL werd in juni aangekondigd. Nu is het eerste exemplaar in gebruik genomen door DHL Deutsche Post. Tot het eind van het jaar zal het bedrijf er 150 in gebruik nemen. Eind 2018 moeten het er volgens planning 2.500 zijn.

Met de volledig elektrische grote bestelwagen zet DHL de ingezette koers van elektrisch rijden voortvarend voort. De bestelauto is uitgerust met een modulair batterijsysteem van 30 tot 90 kWh. Daarmee haalt de bestelauto een actieradius van 80 tot 200 km. De laadcapaciteit bedraagt 22 kW, waarbij de accu’s in gemiddeld drie uur kunnen worden opgeladen.

De maximaal toegestane massa van het XL is 4.250 kilo. Daarmee mag deze elektrische besteller onder de geldende rijbewijsregels alleen met rijbewijs C bestuurd worden. Onlangs verleende de Europese Commissie Nederland echter een ontheffing: elektrische bedrijfswagens tot 4.250 kilo mogen de komende vijf jaar met rijbewijs B worden bestuurd.

Met elke Streetscooter XL bespaart DHL 1.900 liter diesel en ongeveer 5 ton CO2 per jaar. De volledige geplande vloot van 2.500 voertuigen moet jaarlijks 12.500 ton CO2 en 4,75 miljoen liter brandstof besparen, zo rekent het bedrijf voor.

DEEL HET