Stuttgart test elektrische Fuso's

De Duitse stad Stuttgart, die onderdak biedt aan Mercedes-Benz en Porsche, en die als een van de eerste steden een waterstoftankstation opende, gaat enkele elektrische Fuso-trucks testen. 

Er gaan vier truckjes rijden die elk een totaalgewicht hebben van zes ton. Twee met een kipperbak en twee met een gesloten opbouw, waarvan er eentje voor een pakketdienst gaat rijden. Dit bedrijf, Hermes, beoogt de CO2 uitstoot van zijn activiteiten te halveren binnen vier jaar tijd, dus in 2020.

De trucks worden geproduceerd in Portugal en de elektrische aandrijflijn werd ontwikkeld in Japan. Eerder voerde Daimler een proef uit in Lissabon. daaruit kwam volgens de fabrikant naar voren dat de trucks in de dagelijkse praktijk tweederde goedkoper waren dan dieseltrucks. Over het verschil in aanschafprijs horen we Daimler niet. Maar ze zullen het ongetwijfeld bij het rechte eind hebben, wanneer men stelt dat er bij elke 10.000 kilometer, duizend euro op de exploitatiekosten wordt bespaard vergeleken met een diesel.  

DEEL HET