Subsidie voor duurzame transportmiddelen

Ondernemers die investeren in milieuvriendelijke vervoersmiddelen kunnen in 2017 een beroep doen op fiscale voordelen via MIA\Vamil. De mogelijkheden zijn verruimd en de eisen per transportmiddel zijn geactualiseerd. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het belastingvoordeel geldt onder andere voor: elektrische of plug-in hybride voertuigen, geluidsarme vrachtwagens, zeeschepen met schone motoren en voor milieuvriendelijke koelsystemen op vrachtwagens.

Net als in voorgaande jaren staan op de Milieulijst elektrische of plug-in hybride auto’s, vrachtwagens of mobiele machines. Nieuw op de lijst zijn elektrische bussen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) ondersteunt daarmee marktpartijen in een gezamenlijk streven naar 100% uitstootvrije bussen in 2025. Net als in 2016 geldt er een maximumbedrag per voertuig. Voor elektrische bestelwagens is dat een hoger bedrag dan in 2016.

De Milieulijst 2017 biedt voordelen voor investeringen in stille vrachtwagens met een hermetisch gesloten koelsysteem. Ook transportkoeling die werkt op basis van CO2 komt in aanmerking. De MIA\Vamil scherpt daarnaast de geluidsnormen voor stille vrachtwagens aan. In 2017 komt daarom niet meer automatisch iedere 'Quiet Truck' in aanmerking voor MIA\Vamil. Het ministerie overlegt met marktpartijen of de normen voor het Quiet Truck-certificaat en de MIA in 2018 weer gelijk kunnen lopen. Mogelijk gelden in 2018 weer strengere eisen.

MIA en Vamil zijn fiscale stimuleringsregelingen van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën. De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Belastingdienst voeren de regelingen uit. Meer informatie over de regelingen vindt u op www.rvo.nl/miavamil.

 

 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten