TLN en Rijkswaterstaat vòòr platooning

In konvooi rijdende vrachtwagens kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de optimale dienstverlening die de logistieke sector voorstaat, vinden Dirk Jan de Bruijn (Rijkswaterstaat) en scheidend TLN voorzitter Arthur van Dijk.

Nadat truckfabrikant Daimler te kennen heeft gegeven niet langer verder te gaan met platooning, komen TLN en Rijkswaterstaat met een reactie. Onze Duitse collega's hebben al van DAF en MAN begrepen dat zij wel heil zien in platooning, en dus doorgaan met praktijktesten. MAN in Duitsland en DAF in Engeland.

'Een absolute mijlpaal.’ Zo betitelt Dirk Jan de Bruijn, programmadirecteur truckplatooning bij Rijkswaterstaat, de praktijkproef met in konvooi rijdende vrachtwagens die in oktober plaatsvond tijdens de Experience Week Connected Transport.

In konvooi

Over een periode van 5 dagen reden vrachtwagens in konvooi op drie corridors in totaal 250 ritten. Elke corridor kende zijn eigen ladingsoort. Op de corridor Tilburg-Venlo-Antwerpen ging het om goederen voor de retail, op de corridor Aalsmeer-Duitse grens werden bloemen vervoerd en op de corridor Maasvlakte-Rotterdam-Dordrecht reden de vrachtwagens met containers. Volgens Rijkswaterstaat verbeterde de doorstroming met tien tot 17 procent en werd er tussen de zes en veertien procent brandstof bespaard.  

Bestaand ketenproces

‘Het bijzondere aan deze praktijkproef is dat deze niet los stond van de praktijk, maar juist onderdeel uitmaakte van een bestaand logistiek ketenproces, met een strakke planning en time slots voor de levering’, zo licht De Bruijn zijn kwalificatie toe.

DEEL HET