Total investeert in Hyzon Motors

De Franse oliegigant Total heeft geïnvesteerd in Hyzon Motors, het nieuwe bedrijf dat binnen nu en drie jaar 5.000 trucks en bussen die op waterstof rijden, wil afzetten in Europa, Azië en de VS.

Hyzon is een bedrijf dat is voortgekomen uit Horizon Fuel Cell Technologies uit Singapore. Het zegt inmiddels 400 trucks op de weg te hebben die op waterstof rijden. Om de Europese markt te bedienen, sloot Hyzon afgelopen juli een joint-venture met Holthausen uit Hoogezand, dat nu nog op kleine schaal trucks ombouwt naar een elektrische aandrijving waarin waterstof een hoofdrol speelt.

Beide bedrijven deelden niet mee hoe groot de investering van de Fransen in Hyzon is. Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg is er sprake van een investering van 15 miljoen dollar, in een bedrijf dat geschat wordt op 200 miljoen marktwaarde. Total is duidelijk aan het investeren in groene techniek. Het nam onlangs ook deel in windmolenprojecten voor de Franse kust en in een Londens oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten