Toyota ProAce 'cool' dankzij Carrier

Toyota introduceert drie gekoelde bedrijfswagens binnen de ProAce familie. De ProAce Cool Compact in het CDV-segment, ProAce Cool Worker en ProAce Cool Long Worker in het MDV-segment.  Alle zijn standaard uitgerust met een elektrische koelunit en een isolatiepakket voor een optimale kwaliteitsgarantie van versproducten. In enkele minuten koelt het systeem de geïsoleerde laadruimte van +30 naar 0 graden Celsius. Dat maakt de Toyota ProAce Cool Workers bij uitstek geschikt voor vis- en vleeshandel, groente- en fruithandelaren, traiteurs, cateraars en farmaceuten.

De nieuwe Toyota ProAce Cool is voorzien van een geïntegreerde koelunit Neos 100 van Carrier, die digitaal vanuit de cabine wordt bediend. De opbouw op het dak is slechts 58 millimeter hoog. Hierdoor kan de ProAce Cool volgens Toyota probleemloos in parkeergarages worden geparkeerd. Stand-by koeling is leverbaar. Door de speciale ‘plug-in’ aan te sluiten op 220V, koelt de ProAce zonder draaiende motor; ideaal als de bedrijfswagen binnen wordt geladen. De airconditioning voor de bestuurder functioneert overigens volledig separaat.

Isolatie

Toyota gebruikt voor de ProAce Cool isolatiemateriaal met een k-waarde van 0,35. Hierdoor is beduidend minder koelcapaciteit en energie nodig om de producten koel te houden. De laadruimte is bovendien voorzien van met glasvezel versterkte polyester sandwichpanelen. Hierdoor ontstaat een duurzame en strakke constructie. LED-binnenverlichting en een antislipvloer met sjorogen zijn standaard. Tussen de wielkasten is er voldoende ruimte voor een europallet.  

Met name bij het vervoer van versproducten is een uitmuntende hygiëne vereist. De overgang van de vloer naar de zijwanden is daarom op 4 centimeter hoogte afgekit. Daarnaast is een waterafvoer aanwezig zodat de laadruimte snel en eenvoudig is te reinigen en er geen vuil tussen de randen achterblijft. Alle auto’s zijn gecertificeerd door HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).

Breed inzetbaar

Toyota biedt verschillende opties om de laadruimte nog specifieker te kunnen afstemmen op het gebruik. Voorbeelden zijn een uitneembare dubbele of waterdichte vloer, een rail voor het vervoer van hangend vlees, separatiewanden, een hogere tildrempel, aluminium plinten en lamelgordijnen van PVC om koude- en warmteverlies bij de zij- en achterdeuren tegen te gaan.

 

 

DEEL HET