Transporter 6.1: De laatste echte Transporter?

Tijdens de BAUMA in München presenteert Volkswagen de Transporter 6.1 zoals ze dat zelf noemen. Het gaat om een update van de populaire bestelwagen van Volkswagen met onder andere een nieuw front, een nieuw interieur en heel veel mooie opties die voortaan standaard meegeleverd worden.

De T6.1 komt na de update die VW eerder al liet zien van de nieuwe Multivan. Dat is het luxe broertje van de Transporter. Voortaan krijgt ook het busje van de glazenwasser dus zo'n eigenwijs nieuw frontje, al moet die het chroompakket er extra bij denken. Of bestellen natuurlijk..

Standaard is er voortaan een bijzonder fraai dashboard met mogelijkheden voor connectivity, heel veel multimedia mogelijkheden en nieuwe veiligheid systemen. Nieuw is ook een doorlaadfunctie waardoor lange lading tot ruim drie meter meegenomen kan worden. Of dat ook is toegestaan binnen onze grijs-kenteken wetgeving is nog niet bekend. 

Overigens kan het zomaar gebeuren dat dit de laatste 'echte' Volkswagen Transporter is. Eerder hebben Ford en Volkswagen namelijk aangekondigd dat in de nabije toekomst de Ford Transit leidend wordt in dit segment. VW zou dan de leiding krijgen over het 'Caddy' en het Crafter segment terwijl Ford ook tekent voor de pickup modellen. Wanneer die plannen worden uitgerold is nog niet bekend gemaakt maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan dat gezamenlijke project. Voorlopig is er echter de Volkswagen Transporter 6.1.

DEEL HET