Travis Truck Charging Network biedt overzicht

De meeste elektrische vrachtwagens komen ‘s avonds bij het bedrijf om te laden. Om ze op langere afstanden in te kunnen zetten, moet je weten waar je kunt laden. Travis biedt deze informatie nu in het Truck Charging Network.

Op het platform van Travis kun je al informatie vinden over parkeerplaatsen, wasstraten, cleaning stations en reparatiebedrijven voor vrachtwagens. Deze informatie wordt nu uitgebreid met informatie over openbare laadpalen voor elektrische vrachtwagens. Onder de naam Truck Charging Network kan iedere gebruiker zien waar op de route een laadpaal te vinden is.

Reserveren
Volgens Travis is er veel behoefte aan inzichtelijke en onafhankelijke informatie over laadinfrastructuur. Het aantal beschikbare openbare laadpalen is nog niet groot, dus voor transporteurs is het belangrijk een laadpaal te vinden. Dankzij het Truck Charging Network kunnen planners nu ritten plannen waarbij rekening wordt gehouden met laden onderweg.

Dankzij samenwerking met de aanbieders van de laadpalen kan Travis betrouwbare informatie geven over de laadpalen. Het gaat hierbij niet alleen om de openingstijden en het maximale kWh, maar ook of de locatie geschikt is voor vrachtwagen en/of trailers. Via het Truck Charging Network is het ook mogelijk een plaatsje aan de laadpaal te reserveren. Hierdoor is het voor planners makkelijker een verre rit te plannen.

DEEL HET