Tweede Kamer: toch B-rijbewijs voor elektrische bestelauto

Eind vorig jaar liet demissionair minister Harbers weten dat de gedoogregeling voor het B-rijbewijs op elektrische bestelauto's in juli eindigt. Nu ligt er echter een aangenomen motie in de Tweede Kamer om deze beslissing te herzien.

BBB-Tweede Kamerlid Claudia van Zanten diende een motie in om de gedoogregeling toch te verlengen na juli. Deze motie is ondertussen met een ruime meerderheid aangenomen. De Tweede Kamer heeft demissionair minister Harbers dan ook gevraagd wederom naar dit onderwerp te kijken. Deze zegt al in gesprek te zijn met de Europese Commissie over de mogelijkheden. Nederland zou het enige Europese land zijn waar de uitzonderingsregeling niet meer zou gelden.

Zo duurt de onzekerheid voort over welk rijbewijs nodig is voor het besturen van een elektrische bestelauto tot 4.250 kilo. Hoewel ondernemers, belangenorganisaties en milieugroeperingen graag willen dat de gedoogregeling verlengd wordt, is niemand gebaat bij de onduidelijkheid die nu heerst. Met nog zo’n vijf maanden te gaan is niet duidelijk of bestuurders van een elektrische bestelauto vanaf 1 juli een groot rijbewijs nodig hebben.

DEEL HET