VDL komt met MidCity Electric

Als antwoord op het Chinese offensief van elektrische stadsbussen en touringscars, komt VDL nu met de Midcity Electric.  Deze vol elektrische minibus met een lengte van 8 meter is niet alleen bedoeld voor het emissievrij maken van binnensteden, maar ook voor het vervoer in dunbevolkte gebieden.

De bus heeft een verlaagde vloer en biedt een makkelijke instap voor passagiers en rolstoelgebruikers. Daarnaast geeft de wielbasisverlenging een hoge flexibiliteit in type en aantal zitplaatsen. De MidCity Electric beschikt over een 87 kWh batterij met een actieradius van maximaal 220 km. VDL Bus & Coach brengt dit nieuwe elektrische model in de loop van 2018 op de markt.

De VDL MidCity Electric voorziet in de behoefte aan kleinschalig personenvervoer, zodat ook dit segment kan profiteren van schone, stille en efficiënte bussen. 

Met inmiddels 92 elektrische Citea’s in dagelijkse operatie die meer dan 3 miljoen elektrische kilometers gelopen hebben, is VDL Bus & Coach naar eigen zeggen Europees marktleider op het gebied van zero emissie openbaar busvervoer. 

DEEL HET