VDL levert 55 elektrische bussen aan Rotterdam

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET gunt VDL Bus & Coach de levering van 55 VDL Citea’s Electric. Het gaat om het type Citea SLF-120 Electric. Hiermee wil RET de volgende stap zetten in de verduurzaming van de busvloot. De elektrische Citea’s worden vanaf eind 2019 ingezet op lijndiensten in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. VDL Bus & Coach is tevens systeemleverancier en gaat ook de laadinfrastructuur leveren.

“Met de voorlopige gunning komt de verduurzaming van onze busvloot een stap dichterbij”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van RET. “De 55 elektrische bussen van VDL worden ingezet op de kortere stadslijnen. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk, de regio en de RET.”

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Het afgelopen jaar heeft VDL grote stappen gezet om onze positie als transitiepartner naar elektrische mobiliteit verder te versterken. Als Europees marktleider hebben wij met onze volledig elektrische bussen in totaal ruim 11 miljoen kilometer afgelegd. Het is natuurlijk geweldig dat wij met onze partners middels de levering van bussen, laadinfrastructuur en projectmanagement nu ook als eerste een bijdrage gaan leveren aan de verduurzaming van het openbaar stadsvervoer in de regio Rotterdam.”

Laden

De elektrische bussen voor de RET, voorzien van een snellaad-batterijpakket, worden ’s nachts op het depot aan de Kleiweg door middel van een 50 kW Slow Charger geladen. Overdag worden de bussen door Opportunity Charging bijgeladen op verschillende punten op de lijnen. Op deze punten worden snelladers met een vermogen van 300 kW geïnstalleerd. Zowel het laden ’s nachts als overdag gaat via een pantograaf op het dak van de e-bussen. Een volgeladen bus heeft voldoende capaciteit om in de spits zonder bijladen door te rijden. Als systeemleverancier levert VDL naast de 55 Citea’s Electric ook alle laadstations langs de routes en op het depot.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten