Vernieuwd PitPoint.LNG station in Zwolle

PitPoint.LNG heeft haar volledig vernieuwde LNG-station in Zwolle geopend. Het station beschikt over de nieuwste innovaties en vier keer zoveel LNG-opslag als voorheen om aan de toenemende vraag naar LNG te kunnen voldoen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de Kleefstraat 7 te Zwolle. Dit was ooit het allereerste openbare LNG-station van Nederland.  

Nieuwste innovaties meegenomen
Het nieuwe station is 24/7 toegankelijk, voorzien van twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks rijdend op LNG. De LNG-pompen beschikken over een optie voor éxtra koud LNG, speciaal voor Volvo-trucks. Daarnaast beschikt de digitale pompdisplay over tankinstructies in 11 verschillende talen, om zo ook de internationale transporteurs die van dit station gebruikmaken van de juiste instructies te voorzien. De nieuwe LNG-pompen zijn geplaatst onder een luifel, zodat de chauffeurs droog kunnen tanken. Om zoveel mogelijk transporteurs te kunnen bedienen worden er meerdere LNG-tankkaarten geaccepteerd, zoals EuroTrafic (Total), AS24, DCB Energy, DKV en Romac.

“We zijn erg blij met het vernieuwde station! Regelmatig stonden wij in verband met toenemende drukte in de rij te wachten om te kunnen tanken. Nu kunnen we mooi tegelijkertijd terecht, zelfs tijdens het lossen van nieuwe LNG. Goed werk!” – Jan Spijkers, eigenaar van Jaks Trucking

Vernieuwd station van groot belang
Steeds meer transporteurs maken de overstap naar LNG vanwege milieu alsook financiële voordelen, zoals de LNG-stimuleringsregeling die begin dit jaar van kracht is gegaan. Het LNG-station in Zwolle is het enige LNG-station in Overijssel en daarmee voor steeds meer transporteurs logistiek gezien een belangrijk station. Door de grotere LNG-opslagtank en een extra LNG-pomp hoeven de chauffeurs nu niet meer op elkaar te wachten, maar kunnen ze tegelijkertijd terecht. Snelheid en betrouwbaarheid van een LNG-tankstation is cruciaal en voor veel transporteurs zelfs doorslaggevend in de beslissing om voor LNG te kiezen. PitPoint.LNG denkt door de upgrade van dit station nóg beter aan deze behoeften te voldoen, zodat nog meer transporteurs de overstap naar LNG gaan maken.

“We zijn heel blij dat we – ondanks de Corona crisis – dit station volgens planning operationeel hebben gekregen. Onze klanten hebben daarbij een grote bijdrage geleverd, door samen met ons het station te testen voor verdere optimalisatie. We zijn erg blij met zo’n trouwe en enthousiaste klantenkring, die we via deze weg nog eens extra in het zonnetje willen zetten. Alle chauffeurs die mee hebben geholpen en ons van feedback hebben voorzien zou ik daarom via deze weg hartelijk willen bedanken!” – Joost de Ruijter, Sales & Business Development Manager bij PitPoint.LNG

Over PitPoint.LNG 

PitPoint.LNG B.V. is een joint venture van Total Gas Mobility B.V. en SHV Energy B.V. en richt zich op de realisatie en exploitatie van LNG-infrastructuur voor de automotive en maritieme sector. Momenteel beschikt PitPoint.LNG over 4 LNG-stations voor zwaar wegtransport in Nederland te Zwolle, Den Hoorn, Roosendaal en Venlo en 1 in België te Rekkem. Daarnaast werkt PitPoint.LNG hard aan de ontwikkeling van nieuwe LNG-tankstations voor trucks en schepen in Nederland, België en Duitsland.

 

DEEL HET