Vernieuwde Volkswagen Transporter: diesel en elektrisch

 

Eind volgend jaar komt Volkswagen met de vernieuwde Transporter. Voor het eerst krijgt deze bekende bestelbus ook een elektrische aandrijving, al blijft de dieselversie ook nog even bestaan.

Over het uiterlijk van de nieuwe Volkswagen Transporter doet de autobouwer nog een beetje geheimzinnig, getuige de persfoto's. Hier is de Transporter nog in een soort camouflage-bestikkering gekleed. Misschien is Volkswagen ook nog niet helemaal zeker over de laatste details: het duurt immers nog een jaar voordat de nieuwe Transporter leverbaar is. Waarschijnlijk kijken we ook niet naar foto's maar naar computer-gegenereerde afbeeldingen.

Volgens Volkswagen blijft de Transporter echter duidelijk herkenbaar als Transporter. Hij wordt wel iets langer en breder. Ook de wielbasis is met 3,10 m iets langer dan die van de vorige versies. Er komt bovendien een verlengde uitvoering met een wielbasis van 4 meter. Wat niet verandert, zijn de verschillende uitvoeringen waarin de Transporter te bestellen is. Hij is er als gesloten bestelwagen, Kombi, dubbele cabine, als pick-up en als Caravelle.

Niet alle details bekend

Er is een ruime keuze aan aandrijvingen. Naast die dieselversies komt er een plug-in hybride en maar liefst vier volledig elektrische versies. Hierbij hebben de dieselversies en de hybride voorwielaandrijving. Voor de sterkste dieselmotoren is tevens vierwielaandrijving beschikbaar. De elektrische Transporter heeft daarentegen achterwielaandrijving. Volgens Volkswagen zit ook hiervoor een vierwielaandreven model in de pijplijn.

De basisversie van de elektrische Volkswagen Transporter krijgt een accupakket van 54 kWh. De drie krachtigere versies krijgen een 83 kWh accu. Over laadsnelheden en actieradius rept Volkswagen nog niet, dus hier tasten we nog in het duister. Prijzen zijn ook nog niet bekend: deze informatie volgt komend voorjaar.

Ook over het laadvermogen van de elektrische modellen blijven de Duitsers stil. Alleen over de dieselversies vertelt Volkswagen dat het laadvermogen is toegenomen naar 1,3 ton. Aangezien de elektrische Transporter een zwaar accupakket moet meeslepen, zal het laadvermogen hier een stuk minder zijn.

 

DEEL HET