Volta Trucks klaar voor terugkeer

Vorige zomer ging het veelbelovende Volta ten onder toen een cruciale leverancier failliet ging. Het merk geeft echter niet op: Volta Trucks werkt hard aan een terugkeer.

Met een innovatieve elektrische distributietruck maakte Volta Trucks direct een goede in druk. Het eerste exemplaar was in Nederland al geleverd aan DB Schenker in Tilburg. Maar net toen de massaproductie moest beginnen, ging het mis: acculeverancier Proterra ging failliet. De productie van Volta Trucks moest worden uitgesteld, investeerders trokken zich terug en ook Volta Trucks moest faillissement aanvragen.

Steyr Automotive
Proterra is ondertussen overgenomen door Volvo Trucks en gaat verder. Ook Volta vecht hard voor een terugkeer. In december kwam Luxor Capital Group met een zak geld om Volta weer op te starten. Onlangs is wederom een belangrijke stap voorwaarts genomen: Volta Trucks tekende een overeenkomst met Steyr Automotive voor de productie van de Volta Trucks.

De overeenkomst is een belangrijke stap om de productie van de elektrische distributietruck van Volta eindelijk af te trappen. Het merk geeft toe dat er nog heel wat uitdagingen te overwinnen zijn, maar met een nieuwe eigenaar en een overeenkomst met Steyr Automotive om de vrachtwagens te produceren gaat het zeker de goede kant op.

Foto via Carla Detrieux

DEEL HET