Volvo FH Electric rijdt van München naar Berlijn

Op initiatief van de Duitse keuringsinstantie Dekra reed onlangs een Volvo FH Electric met een combinatie gewicht van 39 ton van München naar Berlijn. Er was één laadstop nodig halverwege het traject.

De test, uitgevoerd door Volvo Trucks Duitsland met een Volvo FH Electric die sinds september beschikbaar is, werd gedurende het hele testproces begeleid door twee Dekra-experts en officieel gecontroleerd na een succesvolle voltooiing.

De uitdaging kwam overeen met één dag rijden: de Volvo FH Electric met een totaal gewicht van 39 ton legde 606 kilometer af en werd onderweg één keer opgeladen, op Autohof Selbitz. Met een gemiddelde snelheid van 85 km/u en ondersteuningssystemen van Volvo zoals I-See werd de test in dagelijkse omstandigheden uitgevoerd. Via I-See wordt het vermogen optimaal aangepast aan de topografie, doordat het systeem het op intelligente wijze beheert.

Stroomverbruik

Het resultaat bevestigt de prestaties van de 666 pk sterke elektrische aandrijving van de Volvo FH Electric. Over de hele route bedroeg het gemiddelde verbruik volgens Volvo een heel keurige 106 kWh/100 km. In totaal werd 119 kWh gerecupereerd, wat neerkomt op 18% van de energie die op het traject werd verbruikt. Bij aankomst in Berlijn bedroeg de batterijcapaciteit nog 35 procent, goed voor een resterend rijbereik van iets meer dan 130 kilometer.

DEEL HET