Volvo FH Electric voor H. Hardeman

H. Hardeman Transport uit Veenendaal heeft voor het vervoer van bouwmaterialen een Volvo FH Electric in gebruik genomen. Het is de eerste elektrische vrachtwagen voor het bedrijf, en ook de eerste Volvo.

De 4x2 trekker met een rijbereik van 300 kilometer wordt ingezet voor het vervoer van diverse bouw- en staalproducten, zoals sandwichpanelen. “Kwaliteit en innovatie staan voorop binnen onze onderneming en dat sluit aan bij de kernwaarden van Volvo Trucks. Binnen ons werk is duurzaamheid een belangrijk thema, waarbij CO2-neutraal transport een steeds prominentere rol krijgt”, aldus Harm Hardeman, mede-eigenaar van het bedrijf.

“Met name de stikstofuitstoot is binnen de bouwsector een belangrijk thema. Door het wegvallen van de zogenoemde bouwvrijstelling, moet alle stikstof die bij bouwprocessen vrijkomen, meetellen in de berekening - dus ook tijdelijke uitstoot van het transport rondom een project. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een truck die hieraan voldoet. De FH Electric kwam daar voor ons als beste optie uit”, aldus Harm Hardeman, mede-eigenaar van het bedrijf.

 

 

DEEL HET