Volvo: Van FM, FH en FMX een elektrische variant

Vanaf volgend jaar zijn volledig elektrische uitvoeringen van zware Volvo trucks beschikbaar voor Europese transporteurs. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 een complete heavy duty-reeks met elektrische aandrijflijn biedt. Volvo zet hiermee een belangrijke stap vooruit, op weg naar CO2-neutrale transporten.

Volvo voert nu tests uit met de elektrische heavy duty-trucks Volvo FH, Volvo FM en de Volvo FMX, met het oog op inzet in regionaal transport en in stedelijke bouwactiviteiten in Europa. Deze trucks hebben een treingewicht tot 44 ton. Afhankelijk van de accu’s is de actieradius maximaal 300 km. De verkoop begint volgend jaar en de serieproductie start in 2022.

Volvo startte in vorig jaar met de productie van de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric. Dit zijn elektrische trucks bedoeld voor stedelijke distributie en afvalinzameling, voornamelijk in Europa. In Noord-Amerika start de verkoop van de Volvo VNR Electric, een truck voor regionaal transport, op 3 december 2020.

Internationaal over 10 jaar

Elektrische trucks voor het veeleisende en zware internationale transport zullen binnen de komende tien jaar volgen, zegt Volvo. Dit zijn elektrische trucks met accu's en met een brandstofcel die een veel grotere actieradius hebben. Het Zweedse merk is van plan om in de tweede helft van dit decennium te beginnen met de verkoop van elektrische trucks die worden aangedreven door waterstof met brandstofcel. Volvo streeft naar een volledig CO2-neutrale productrange in 2040.

 

 

 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten