Volvo verdubbelt bereik op één acculading

Volvo was er vroeg bij met een elektrische truck en dat legde het merk geen windeieren. Het betekende echter ook dat het bereik van de Volvo Electric wat achterbleef bij nieuwere concurrenten. Tot nu: binnenkort rijdt een elektrische Volvo tot 600 kilometer op één accu.

De nieuwe Volvo FH Aero Electric heeft vanaf de tweede helft volgend jaar een bereik van 600 kilometer, zo kondigde het merk vandaag aan. Helemaal een verrassing was dit niet: wij hoorden in juni al bij zusterbedrijf Renault dat deze ontwikkeling er aan kwam (lees hierover in BIGtruck Online Magazine). Het grotere bereik is haalbaar vanwege een nieuwe aandrijving. De Volvo FH Aero is voorzien van een e-as. Deze is compact, zodat meer ruimte overblijft voor accu’s. De precieze grootte van het accupakket is niet bekend.

Volgens Volvo betekent het dat de elektrische FH nu beter kan worden ingezet voor transport op lange afstand. Het is nu mogelijk een hele werkdag te rijden, zonder tussentijds op te laden. "Ons nieuwe elektrische vlaggenschip is een logische aanvulling op ons bestaande, brede assortiment elektrische trucks. Het maakt transport zonder uitlaatgasemissies ook voor de langere afstanden mogelijk. Het biedt een mooie oplossing voor transportbedrijven waarvan de trucks jaarlijks veel kilometers rijden en die een sterke ambitie hebben om hun CO2-uitstoot te verminderen", zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

DEEL HET