Vooraf laadpaal boeken via Travis

Boekingsplatform Travis kennen we al voor het boeken van parkeerplaatsen en waslocaties. Nieuw is echter het boeken van laadpalen: zo hoef je nooit meer te wachten om te kunnen opladen.

Met het Travis platform krijgen gebruikers direct inzicht in de locaties van laadpalen op de route en of ze beschikbaar zijn. Zo rijdt een elektrische vrachtwagens niet meer voor niks naar een laadlocatie toe. Beter nog: voor aankomst kan een plekje gereserveerd worden aan de laadpaal. Op deze manier hoeft de chauffeur niet te wachten en kan hij gegarandeerd zijn vrachtwagen aan de stekker leggen.

Deze service is goed nieuws voor bezitters van elektrische vrachtwagens. Op dit moment zijn lange ritten slecht te plannen: als een vrachtwagen onderweg moet laden, is het eigenlijk gokken. Waar zit er een goede laadpaal? Is deze beschikbaar als ik aankom? Het laden van een elektrische vrachtwagen duurt al langer dan even tanken, dus het laatste wat je wil is wachten tot de laadpaal beschikbaar is, of erachter komen dat hij niet werkt.

Netwerk

Travis is voor de nieuwe service een samenwerking aangegaan met Shell. Bij Truckstop Eindhoven Acht is de eerste locatie geopend, die via Travis gereserveerd kan worden. Snel zullen andere laadlocaties volgen, zowel Shell laadstations als van andere partijen. Het doel is een netwerk van boekbare laadlocaties door heel Europa. Op deze manier kunnen vervoerders hun stilstand beperken en het bereik van hun vrachtwagens optimaliseren.

Om te voorkomen dat een andere vrachtwagen snel gaat laden terwijl jij hem gereserveerd hebt, komt een deel van de laadpalen op de locatie achter een slagboom. Op deze manier kun je er alleen komen als je een reservering hebt. Het reserveren van een plaatsje is dan ook wel echt een noodzaak. Heb je geen reservering, dan kun je bij de andere laadpalen terecht. De vraag is alleen of er plaats is dan.

 

 

DEEL HET