VW toont BUDD-e minivan in Las Vegas

Volkswagen toont in Las Vegas tijdens de CES-elektronicabeurs de BUDD-e, een studiemodel van een minivan op een geheel nieuw technologisch platform voor elektrische auto's. Gezien de imagoproblemen die het merk heeft, kan een accent op elektrisch vervoer geen kwaad.

De BUDD-e heeft een elektrische actieradius van 533 kilometer volgens de Europese NEDC-cyclus. Het ontwerp laat deels bekende trekken uit de historie van het merk zien. Tegelijkertijd, zegt Volkswagen, hint hij met duidelijke, moderne lijnen naar de toekomst. Daarnaast is de BUDD-e zo verbonden als maar mogelijk is, waarmee hij een mobiele interface vormt tussen de wereld binnenin de auto en die daarbuiten.

De BUDD-e is een auto gekoppeld aan het internet, met toegang tot thuis – Smart Home – of de werkplek met behulp van de nieuwste generatie infotainment om reizen tot een interactieve ervaring te maken. BUDD-e biedt volgens VW een nieuwe manier van bediening en informatieverwerking. Intuïtie is hier het toverwoord. Aanraak- en gebarenbediening gaan volgens VW naadloos samen. Individuele schermen lopen door in grote infodisplays en analoge spiegels zijn vervangen door digitale schermen. De combinatie van deze nieuwe interactieve infotainment- en bedieningssystemen begeleidt inzittenden van het studiemodel van Volkswagen subtiel naar het einde van het decennium.

Tot deze technologieën behoort Volkswagen’s nieuwe conceptuele platform voor elektrische auto’s: de Modular Electric Drive Kit (MEB). Daarmee zou de puur elektrische actieradius van grote serieproductiemodellen aan het einde van dit decennium voor het eerst vergelijkbaar zijn met die van de huidige benzineauto’s. Bovendien zou tegen die tijd de benodigde tijd om de batterijen op te laden zijn teruggebracht tot zo’n 30 minuten (80 procent capaciteit). Wat een doorbraak voor elektrische auto’s betekent.

De BUDD-e in het kort:

De emissievrije Van is Volkswagen’s eerste studiemodel op basis van de nieuwe Modular Electric Drive Kit (MEB).

  1. BUDD-e heeft elektrische vierwielaandrijving. De voorste elektromotor levert 100 kW, de achterste 125 kW.
  2. De energiehoeveelheid in de batterij (92,4 kWh) voorziet in een rijbereik tot 533 kilometer (NEFZ).
  3. Met de BUDD-e creëert Volkswagen een nieuwe human-machine interface (HMI) als pionierend instrument en bedieningsconcept.
  4. Het Active Info Display en de hoofdunit (infotainmentsysteem) gaan samen in een interactieve wereld.
  5. BUDD-e koppelt de auto aan het internet. Smart Home biedt vanuit de auto toegang tot je huis.
  6. Met behulp van een tablet en de Volkswagen Travel App is het mogelijk om muzieknummers exact op specifieke punten onderweg te starten.
  7. Gebarenbediening 2.0 voorziet in een intuïtieve bediening van de auto. Zelfs de portieren kunnen via gebaren worden geopend.
  8. Het nieuwe aanraaksysteem op het multifunctionele stuur werkt samen met de HMI en maakt de bediening intuïtiever dan ooit tevoren.

 

DEEL HET