Waterstof

Met name vanuit Azië lijkt de drive te komen om zo snel mogelijk waterstofauto’s te ontwikkelen. Hierbij moet direct aangetekend worden, dat waterstof geen energiedrager is. Dus om dat te veranderen, moet er eerst energie in gestopt worden. Voor de productie van waterstof door middel van elektrolyse is elektriciteit nodig. Bij voorkeur natuurlijk groene stroom, anders is waterstof beduidend minder duurzaam.

Waterstof is goed te gebruiken in auto’s en lichte bedrijfswagens, met behulp van een brandstofcel. Deze verbruikt elektriciteit en zuurstof en levert elektriciteit. De enige uitstoot die dit veroorzaakt is waterdamp. De waterstofauto is dus net zo schoon als een elektrische en heeft, in elk geval op dit moment, voorjaar 2013, een gunstigere actieradius dan een elektrische auto.

Waterstoftank

Nederland kent nu een waterstof tankstation in Arnhem. Dit jaar, 2013, volgen soortgelijke tankstations in Eindhoven en Rotterdam. In Amsterdam rijden enkele bussen op waterstof. Deze brandstof kan prima dienst doen in het openbaar vervoer en in de stadsdistributie van goederen.
De Aziatische autobouwer Hyundai heeft als eerste een waterstofauto gereed, maar deze auto is niet te koop. Hij kan geleased worden. In de auto industrie hebben Toyota en BMW samenwerkingsverbanden getekend, evenals Daimler, Nissan en Ford. Daardoor zal binnen nu en enkele jaren, mits er meer waterstof tankstations gebouwd worden dan de hier genoemde, de waterstofauto in Nederland meer gemeengoed worden.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten