Waterstof tankstation voor trucks in Amsterdam Westpoort

Het eerste waterstof tankstation voor wegtransport (350 bar) in Amsterdam is een feit. Dit tankstation is gelegen aan de Australiëhavenweg 116 in Amsterdam en is 24/7 beschikbaar. Het waterstofstation is gerealiseerd op een bestaande locatie van Orange Gas waar uitsluitend 100% schone brandstoffen beschikbaar zijn.  
   
Bij dit tankstation kunnen zowel personenauto’s, bestelbussen als vrachtwagens bediend worden. Dankzij aanpassingen aan het station is dit het eerste publieke waterstofstation in Amsterdam waar 350 bar én 700 bar waterstof getankt kan worden. Het waterstoftankstation is geleverd door NEL Hydrogen uit Denemarken. NEL heeft volgens Orange Gas (OG) veel ervaring met het aftanken van  voertuigen met een waterstofinstallatie die is afgesteld op 350 bar. 
 
Joyce van Os de Man, directeur Benelux OG: “Meerdere partijen hebben al aangegeven op waterstof te gaan rijden met vrachtwagens en afvalinzamelingsvoertuigen in de omgeving. Dit zijn voornamelijk bedrijven in de logistiek en in de bouwsector. Namen van deze bedrijven worden nader bekend gemaakt.” 
 
Schone brandstoffen  

Naast waterstof kan er op deze locatie ook Bio-CNG, vloeibare CO2 en elektriciteit afgenomen worden. Diesel en benzine zijn niet verkrijgbaar, dit is volgens OG een locatie waar uitsluitend een mix van diverse schone brandstoffen wordt aangeboden.

Netwerk

OG heeft naast het station in Amsterdam ook soortgelijke tankstations in Assen en Den Haag. Momenteel is OG actief met diverse nieuwe waterstofprojecten. Geplande locaties zijn bijvoorbeeld Leeuwarden, Schiphol, Borne, Heerenveen, Delfzijl, Breda en op diverse plekken in Drenthe.  

OG wil graag één van de grootste aanbieders te worden op gebied van waterstof. Het bedrijf is betrokken bij de productie van 100% groene waterstof uit zonne-energie uit Nederland. Bij dit project, genaamd Sinnewetterstof, wordt overschot van groene stroom omgezet naar groene waterstof. 

Amsterdam Westpoort

Het wordt druk in de Amsterdamse Westpoort met waterstof tankstations: Ook Holthausen en Shell openen daar binnenkort een vulpunt.

DEEL HET