Zes Iveco LNG trekkers voor Farmtrans

De Farm Trans Group uit Moerdijk heeft de eerste twee Iveco Stralis NP trekkers uit een serie van zes in bedrijf genomen. De 400 pk LNG trucks worden voornamelijk ingezet in de distributie van vers- en diepvriesproducten en aardappeltransport.

De Iveco's zijn de eerste LNG trucks in het Farmtrans wagenpark. Het bedrijf is zich bewust van de verantwoordelijkheid voor en impact op het milieu bij al haar activiteiten. Daarom wordt altijd gezocht naar de meest CO2-reducerende transportoplossingen. Het uitgebreide multimodale transportnetwerk is daar een voorbeeld van, evenals de inzet van LZV’s, dual temp trailers en het gebruik van zonnepanelen op gebouwen. Voor deze inzet om de impact op het milieu te verlagen ontving Farm Trans het Lean & Green certificaat.

Na verschillende tests met voertuigen met alternatieve aandrijving, heeft Farm Trans Group geïnvesteerd in zes trucks met vloeibaar aardgas als brandstof: de Iveco Stralis NP. Deze trucks voldoen aan de gestelde eisen en zijn met hun geautomatiseerde versnellingsbak, de ruime cabine en het vermogen van 400 pk uitstekend geschikt voor het werk van Farmtrans.

De zes nieuwe Iveco trekkers zijn uitgerust met de Cursor 9 aardgasmotor met 400pk. Deze krachtbron levert 1700Nm en is gekoppeld aan een 12-traps automatisch schakelende AS-Tronic versnellingsbak. Met twee LNG-tanks aan het chassis kan in totaal 390 kilogram LNG worden meegenomen, volgens Iveco genoeg voor een actieradius van 1.500 kilometer. De trucks zijn uitgerust met de Hi-Way cabine met onder meer het Iveconnect navigatiesysteem, een standkachel, klimaatcontrole, een high-comfort bed en een koelkast.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten