Elektrische truck Boonstra uit Duitsland

Eind 2015 kondigde Boonstra de aanschaf aan van een unieke elektrische vrachtwagen. Die zou Boonstra in eerste instantie april vorig jaar presenteren. In verband met leveringsproblemen is deze presentatie uitgesteld naar aanvankelijk oktober 2016. In de afgelopen weken is gebleken dat de betreffende leverancier niet tijdig aan de door Boonstra gestelde leveringsovereenkomst kan voldoen waarop deze overeenkomst met wederzijds goedvinden is ontbonden, aldus Boonstra op de eigen website.

Inmiddels heeft de noord Nederlandse vervoerder een nieuwe leverancier in Duitsland gevonden die een bestaand concept heeft. Dit concept is modulair en kan op basis van de vereiste inzet aangepast worden. Voor de inzet van Boonstra Transport (trekker met 44 ton treingewicht) is een dergelijk voertuig nog niet gebouwd en derhalve kan Boonstra nog steeds spreken van een primeur.

De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra. Ook de gemeente Groningen is verheugd met deze duurzame manier van bevoorrading in de stad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijnstof, CO2 en lawaai te verminderen.

De actieradius (range) van het voertuig is 100 km op een volle lading. Dit is ruim voldoende voor de door Boonstra geplande inzet van de truck. Het voertuig zal nog dit jaar gekentekend worden. De officiële presentatie is gepland op 27-05-2017 tijdens een open dag te Haulerwijk. Het thema van deze dag zal duurzaamheid zijn. Onlangs nam Boonstra een nieuw warehouse in gebruik waarbij zonnepanelen en aardwarmte voor een energie neutrale inzet zorgen.

DEEL HET